De Riethorst Stromenland ziet opleiding & ontwikkeling als onmisbare instrumenten om goede zorg te leveren. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en studenten zich kunnen blijven ontwikkelen en stellen ze hiertoe graag in staat. 
 

Werken & leren (BBL)

Wil je aan de slag in de zorg en tegelijkertijd een interne opleiding volgen? Wij bieden je alle kansen! Wij bieden, onder andere samen met het Vitalis College in Breda, verschillende leertrajecten aan. De praktijk volg je bij een van de elf zorglocaties van De Riethorst Stromenland. Uiteraard met de daarbij behorende praktijk- en werkbegeleiding.
 
We bieden momenteel de volgende werken & leren (BBL) opleidingen aan:
  • Niveau 3 verzorgende IG instroom (2,5-jarig traject)
  • Niveau 3 verzorgende IG (3-jarig traject)
  • Verpleegkundige MBO instroom (2,5-jarig traject)
  • Verpleegkundige HBO instroom (2,5-jarig traject)
 

Praktijk- & werkbegeleiders 

Onze praktijkbegeleiders maken in samenwerking met de verschillende ROC’s voor elke leerling een programma op maat, afgestemd op de doelstellingen van de leerperiode. Daarbij houden we rekening met de wensen en behoeften van de leerling en zorgen we voor een goede begeleiding tijdens de opleiding. Op de afdelingen begeleiden vakkundige werkbegeleiders onze leerlingen.
 

Vervolgopleiding

Voor scholing en begeleiding van medewerkers hebben we een eigen afdeling Opleiding & Ontwikkeling voor diverse niveaus en specialistische functies.

Als je je als verzorgende wilt specialiseren zijn er binnen onze organisatie mogelijkheden om de vervolgopleiding Geriatrische revalidatiezorg (GRZ), Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) of Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (GVS) te volgen. Verpleegkundigen kunnen een vervolgopleiding voor Wondverpleegkundige, Geriatrisch verpleegkundige, Neuroverpleegkundige, Palliatieve Zorg verpleegkundige of Parkinsonverpleegkundige volgen. Medewerkers van de facilitaire dienst kunnen bijvoorbeeld de opleidingen sociale hygiëne, schoonmaken in gezondheids- en zorginstellingen of de HACCP volgen.

Wil je graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen jouw aandachtsgebied? Dan bieden wij ruime mogelijkheden voor het bezoeken van uiteenlopende symposia.

Opleidingshuis 

Op academisch niveau zijn wij op meerdere fronten actief als opleidingshuis.
  • Vanuit de Universiteit van Nijmegen zijn we als opleidingshuis erkend in het kader van het academisch netwerk van verpleeghuisgeneeskunde.
  • We zijn een opleidingshuis voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en de opleiding van GZ-psycholoog.
  • We zijn actief partner in de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Chronische Zorg met een buitengewone leerstoel aan de Universiteit van Tilburg.